İpucu Arama Motoru Optimizasyonu Nedir? Nasıl Yapılır? (1 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Tarih
4/7/21
Mesaj
156
Yaş
31
Kredi
727
Arama motoru optimizasyonu internette web sitelerinin ulaşılabilir olması için en önemli adımdır. Çoğu internet kullanıcısı uygun web sitesi ya da hizmeti bulmak için arama motorlarını kullanır. Dolayısıyla arama motorlarına kayıt olmak ve sıralama da yüksekte yer almak siteye ziyaretçi girmesini sağlar.

Arama Motoru Optimizasyonu Neden Önemlidir?​


Web sitelerinin uzun vadede en istikrarlı ziyaretçi kaynağı arama motorlarıdır. Dolayısıyla belirli arama motorlarında en azından ulaşılabilir seviyede olmak gereklidir. Google, Bing, Yahoo gibi arama motorlar internet kullanıcıları tarafından günlük olarak kullanılmaktadır.

Ücretli reklamlara oranla daha kalıcı ve uygun fiyatlıdır. Ücretli reklamları dönemsel olarak kullanırız ama SEO uzun vadede müşteri getirir.

Arama Motoru Optimizasyonu Nasıl Yapılır?​


1. Sitenin İçerik Kalitesini Arttırma :​

İnternette her gün sayısız gönderi yayımlanmaktadır. Rekabet çok yüksek olmasına rağmen kaliteli içerik sitelerin kendine bir yer edinmesini sağlar. Ancak yüksek kalitede içerik üretilse bile bunların optimizasyonunun iyi bir şekilde yapılması gerekmektedir.

Özgünlük: İnternette birbirine benzer çok fazla sayıda içerik vardır. Özellikle yazılı içeriklerin mutlaka özgünlük kontrolünün yapılması gerekir.
Anahtar kelimeler: Sitenizin mevcut durumuna ve rekabet seviyesine göre bir liste hazırlamalısınız. Uygun anahtar kelimeler ile satışlarınızı arttıracak müşteriler çekebilirsiniz.
Anahtar kelimelerinizi başlıklarda ve meta açıklamalarda uygun şekilde kullanmaya çalışın. Sayfa URL'lerinde de anahtar kelimelerin geçmesine özen gösterin. Rastgele ve dağınık olmaktan uzak durun . Planlı ve stratejik şekilde uygun anahtar kelimelerle ilerleyin.


2. Link İnşası​

Web sitenize diğer yüksek itibarlı sitelerden link verilmesi arama motorlarındaki sıralamanızı olumlu etkiler. Link inşası bu anlamda en önemli süreçlerden biridir. Ancak ciddi anlamda uzmanlık gerektirir. Çok sayıda kalitesiz link almak sitenizin ceza almasına sebep olabilir.

Kaliteli Sosyal imleme sitelerini kullanmak backlink almak için iyi bir yoldur. Reddit, Digg gibi siteler bu anlamda çok faydalıdır. Ayrıca diğer sitelere konuk yazar olabilir ve web sitenize onların izni ile link verebilirsiniz. Blog yazıları da yaygın kullanılan bir metottur.
Çok uzun yazılar yazmakta paylaşım oranını arttır. Bu şekilde bir rehber hazırlarsanız çok sayıda link paylaşımı olacaktır.

3. Teknik Ayarlar ve Geliştirme:​

Sitenizdeki kullanıcı deneyimi de Arama motorlarındaki sıralamanızı etkilemektedir. Bu anlamda uzman desteği almak gerekebilir.

Site Hızı: Sitenizin hızlı açılması ve ziyaretçileri bekletmemesi önemlidir. Kullanıcı deneyimini en çok etkileyen faktörlerden bir tanesidir. Bu yüzden sitenizin gerekli testlerini yapmaya özen gösterin.
Mobil Uyumluluk: Günümüzde mobil cihazlardan yapılan alışverişler yükseliyor. Dolayısıyla artık çoğu site mobile öncelik vermeye başladılar. Web sitelerinin mobil uyumlu olması da oldukça önemlidir.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top