İpucu Başarılı Bir Satışın Unsurları (2 İzleyici)

La donna

sendlistdigital.com
Admin
Tarih
4/7/21
Mesaj
156
Yaş
31
Kredi
727
Başarılı bir satış için genellikle müşteri kitlesinin ilgisini çekme ve satışı tamamlama sürecine katkıda bulunan birkaç temel unsur bulunur. Satış temsilcilerinin bu temel yetenekleri geliştirmeleri gerekir.

Hedef Müşteri Kitlesini Anlamak​

Pazar Araştırmaları yaparak müşteri profilini tanımak çok önemlidir. Hedef kitlenizin ihtiyaçlarını, tercihlerini ve ihtiyaç noktalarını bilin. Demografik çalışmaların yanı sıra uygun zamanlarda kişiselleştirme de yapmalısınız. Yaklaşımınızı ve çözümlerinizi belirli bir müşteriye göre uyarlamanız gerekebilir.

Müşterilerle sağlıklı ve sürdürülebilir bir ilişki Kurmanız da sizin faydanıza olur. Markanızın güvenilirliği özellikle internet satışlarında çok önemlidir. Bir topluluk oluşturmaya müşterilerle etkileşim halinde kalmaya da çalışmalısınız. Müşterilerinizin ihtiyaçlarına ve karşılaştıkları zorluklara da önem verin.

Müşteri ilişkileri zorlayıcı bir süreç olabilir. Bazen konuşmaktan çok dinlemek daha faydalı olabilir. Aktif Dinlemede sıkça önerilir. Müşterinin söylediklerine çok dikkat edin ve daha sonra ona sorular sorun. İnternette insanlar uzun okumalar yapmaktan ziyade özetle göz gezdirirler. Bu yüzden satış yaparken de basit ve etkili bir mesaj kullanın.

Satış Ürününü Tanıtma​

Satmadan önce ürününüz hakkında iyi seviyede bilginiz olmalıdır. Özellikler, faydalar ve dezavantajlar dahil olmak üzere ürününüzü veya hizmetinizi içten dışa iyi anlayın. Ama müşteriye uzun ve sıkıcı bilgiler vermenize gerek yoktur. Pratik faydalara odaklanmanız yeterli olur.

Seri üretim ve rakipler sebebiyle ürününüzün gözden kaybolmasını istemezsiniz. Özgünlük günümüzde büyük önem taşıyor. Ürününüzü rakiplerinizden ayıran özellikleri vurgulayın. Sadece özellikleri listelemek yerine ürünün müşteriye nasıl fayda sağladığına odaklanın.

Zorlu Müşteriler​


Satış sürecinde itirazlarla başa çıkma ve müzakere gibi yeteneklere ihtiyacınız olabilir. Bunun için hazırlık yapmalısınız. Yaygın itirazları önceden araştırın. Hatta iyi düşünülmüş yanıtları listeleyin. Müşterilerinizle empati kurmaya çalışın. Müşterinin endişelerini not alın ve buna uygun planlar yapın.

Süreci iyi yönetseniz de iyi bir kapanışa ihtiyacınız olacaktır. Müşterinin satın almaya hazır olup olmadığını ölçmek için sorular sorabilirsiniz. Pazarlama aşamasında ise Sınırlı süreli teklifler veya anlık faydaları vurgulamak gibi yöntemler kullanılabilir. .

Satış Sonrası Süreç​

Müşteri memnuniyeti için satış sonrası destek çok kritik olabilir. Satış sonrası destek sürecini küçümsemeyin. İletişim formları ve destek yoluyla müşteri memnuniyetini sağlayın. Geri bildirimleri toplayarak bunları analiz edin. Gelecekteki satışları ve müşteri deneyimini iyileştirmek için bunları kullanabilirsiniz. E-bülten ya da e-postalarla müşterilerle ilişkiyi sürdürmek faydalı olur. Ama zorlayıcı olmayın her zaman müşterinin pazarlama listesinden çıkma seçeneği olsun. Başarılı olmak için bazen esnek olmakta gerekebilir. Esnek olun ve geri bildirimlerine göre pazar değişikliklerin yapmanız gerekebilir. .

Satış uzmanları bu bileşenlere odaklanarak müşteri sayısını artırabilir ve başarı şanslarını yükseltebilirler.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top