Siteniz Google sıralamasında neden düşer? (1 İzleyici)

Katıldı
Mesajlar
438
Yaşadığın yer
Elazığ
Kredi
16
Web sayfamızda hiç bir sorun yokken google sıralamasında bir düşüş yaşıyorsanız bunun bazı sebepleri olabilir.Bunun için ilk yapmanız gereken 30 gun boyunca site'de yaptığınız değşikliklerin bir listesini oluşturmalısınız.Buna bağlı olarak bazı çalışmalar yapmanız gerekebilir.

Yakın zamanlarda hosting firmanızı değiştirdiyseniz hosting firmalarınız arasında bir arıza süreci olabilir.Problem bundan kaynaklanıyorsa bir şey yapmanıza gerek yok bu zamanla düzelecektir.

Çok yaygın olarak görülen bir problemde kırık link veya kalıcı linklerdir. Sitenizin alt yapısını değiştirdiyseniz veya sayfalarınızı taşıdıysanız bu sizin sitenizi sıralamasını etkileyecektir. Sayda url leri değişirse veya alt sayfalar değişim sırasında eksik yüklenirse 401 sayfa bulunamadı hatası almanıza neden olacaktır buda sitenizi önemli derecede etkileyecektir. Bu hatayı giderebilmeniz için 301 sayfa yönlendirmesi yapmanız gerekmektedir.

Diğer bir sorun olarak hosting firmanızın server kaynaklı çevirim dışı olması. Eğer sitenizin yayınlandığı hosting firması sürekli kapanma yaşıyorsa google botlar sitenizi indexlemek için geldğinde hiçbir sonuç bulamayacaktır. Sürekli kapanma yaşayan hosting firmanızla derhal irtibata geçip problemi çözmelisiniz yoksa bu sizin web sıralamanızı olumsuz etkileyecektir.

Sitenizde spamlar bulunuyormu eğer böyle bir durum söz konusu ise derhal bu spamlardan kurtulun. Her ne kadar ilk başlarda bu size yarar sağlıyor gibi gözüksede google un geliştirdiği yeni algoritma sayesinde bu tür spam sayfalarını olabildiğince aşağı sıralara çekebiliyor. Kesinlikle seo açısından çok zararlı bir çalışmadır.Eğer tek bir sayfanızda bile spam varsa bunlardan kurtulun artık.

Seo çalışması yapılmayan web siteleri yani google algoritmasına uygun olmayan web siteleri google tarafından yine sıralamada aşağılara itebilir. Seo çalışması yapılan kriterlere uygun seo dostu bir web sitesi haline getiriseniz Google bu siteleri daha kolay ve verimli bir şekilde tarayabilir buda sizin konumunuzda önemli yararlar sağlayabilir.
 

Bu konuyı kimler okuyor

Benzer konular

Top